otputovli u skoplje

Futsal reprezentacija BiH: Pobjedama završiti kvalifikacije za EURO

futsal2 (1)

Izabranici selektora Ive Kreze prethodna dva dana na Ilidži odradili su tri treninga

Futsal reprezentativci Bosne i Hercegovine otputovali su jutros u Skoplje gdje će 8. aprila sa Sjevernom Makedonijom odigrati meč petog kola grupe ”4” kvalifikacija za EURO 2022.

Izabranici selektora Ive Kreze prethodna dva dana na Ilidži odradili su tri treninga, a trener u stručnom štabu nacionalnog tima BiH Nijaz Mulahmetović, rekao je:

“Počeli smo pripreme za posljednje dvije kvalifikacione utakmice u dobrom raspoloženju, nakon što smo obezbijedili plasman na EURO. Bez obzira na to, ozbiljnost i pristup su na visokom nivou. Želimo pobjedama da završimo ovaj kvalifikacioni ciklus i da još više popravimo rejting, što bi nam omogućilo bolju poziciju u žrijebu. S tim u vezi nastojaćemo da izvučemo maksimum iz ove dvije utakmice.“

I reprezentativac Marijo Aladžić sličnog je mišljenja.

“Osigurali smo nastup na Evropskom prvenstvu, ali ove utakmice će nam poslužiti da se još bolje uigramo jer već sada moramo misliti na ono što nas čeka na velikom takmičenju. Svi želimo da ostvarimo dvije pobjede i kvalifikacije završimo sa maksimalnim učinkom“, istakao je Aldžić, prenosi Anadolu Agency (AA).

Reprezentacija BiH, nakon meča u Skoplju, u posljednjem kolu kvalifikacija za EP igrat će protiv Srbije 14. aprila u Zenici.