Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Futsal reprezentacija BiH večeras igra prvu utakmicu baraža

futsal

Malonogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras u Zenici igra protiv Kazahstana prvu utakmicu baraža za evropsko prvenstvo 2016. u Srbiji.

Završne pripreme bh. futsal selekcije obavljaju se u Zenici, koja će prvi put biti domaćin nekoj od službenih utakmica reprezentacije u malom nogometu.

U stručnom štabu bh. selekcije očekuju tešku utakmicu protiv reprezentacije čiji kostur ekipe čine igrači klupskog futsal prvaka Evrope za prošlu sezonu i koji u svojim redovima imaju tri naturalizirana nogometaša iz Brazila. No, vjeruju u uspjeh i nadaju se pobjedi u sutrašnjem meču.

– Imamo kvalitetan sastav koji može da napravi uspjeh i svi ćemo dati maksimum da ostvarimo što bolji rezultat sa kojim ćemo putovati na revanš. Igrači su odlično radili, uslovi i atmosfera u ekipi su odlični, a svi smo svjesni izuzetno jakog protivnika. Zbog svega toga, a najviše zbog igrača koji su došli na korak do cilja, želio bih da dođe što veći broj navijača da nas podrže. Treba znati da u zeničkoj Areni nikada do sada nisu igrale kvalitetnije malonogometne ekipe i ova utakmica treba da bude mali praznik sporta – izjavio je Feni selektor Boro Matan.

Prva utakmica baraža između Bosne i Hercegovine i Kazahstana igra se u Gradskoj Areni u Zenici u utorak od 20 sati.