Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Temperature danas do 34 stepena, poslijepodne moguća kiša

BiH

vrijeme

U Bosni i Hercegovini danas se očekuje umjereno oblačno vrijeme.

Tokom dana, uz nešto više oblaka, u sjevernim i zapadnim područjima Bosne može pasti malo kiše ili kratkotrajni lokalni pljusak.

Nešto manje oblačnosti i više sunčanih perioda očekuje se u Hercegovini i u centralnim djelovima. Vjetar slab do umjeren, a na momente i pojačan južnog i jugozapadnog smjera.

Najviša dnevna temperatura zraka od 25 do 30, na jugu i sjeveru do 34 stepena.

U Sarajevu malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme, najviša dnevna temperatura oko 29 stepeni.

Saobraćaj se jutros na putevima u BiH odvija bez dužih zastoja uz povoljne uslove za vožnju, saopćio je Bh. auto-moto klub (BIHAMK).

Pojačana je frekvencija vozila na prilazima gradskim centrima, dok se na magistralnim i regionalnim putevima saobraća uz umjeren promet vozila.

Zbog radova na sanaciji dilatacionih naprava na dva mosta na dionici autoputa A-1 Podlugovi-Sarajevo sjever, saobraćaj se (u dužini od cca 4 km) odvija dvosmjerno, desnom kolovoznom trakom.

Zbog sanacionih radova, obustavljen je saobraćaj za vozila preko sedam tona na sjevernom ulazu u Mostar (na dijelu od Zalika do Narodnog pozorišta).

Alternativni pravac za ovu kategoriju vozila je južni ulaz u Mostar.
Sporije se saobraća i na ostalim dionicama na kojima se izvode sanacioni radovi, a izdvajaju se putni pravci Jajce-Banja Luka, Konjic-Jablanica, Kaonik-Kiseljak, Čapljina-Stolac i Doboj Gračanica.