Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Bh. reprezentativka

Gajić: Uspjeh na Evropskom prvenstvu tek je prvi korak za selekciju BiH

marica gajic (1)

Smatra da će protivnici sada sigurno mnogo više obraćati pažnju na selekciju BiH, što se za naredna takmičenja može pokazati kao deficit

Jedna od najboljih košarkašica Bosne i Hercegovine Marica Gajić vjeruje da je ženska seniorska reprezentacija osvajanjem petog mjesta na Evropskom prvenstvu napravila tek prvi korak u budućim ostvarenjima ove ekipe.

Gajić je u izjavi za Fenu istaknula da su bh. košarkašice shvatile kakav su uspjeh ostvarile tek kada su se emocije slegle.

– Sada možemo zaista vidjeti kakav smo uspjeh postigli, ali taj uspjeh nije došao preko noći. Mi smo mlada ekipa koja će se još graditi i koja sigurno ima još mnogo toga da pokaže u budućnosti. Evropsko prvenstvo je bilo samo prvi korak kojim smo pokazale da se možemo nositi s najboljim reprezentacijama – kazala je Gajić.

Smatra da će protivnici sada sigurno mnogo više obraćati pažnju na selekciju BiH, što se za naredna takmičenja može pokazati kao deficit, a vjerovatno će biti vidljivo već u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.

– Mi ćemo u svakom slučaju ostaviti srce na terenu, pa kakav god rezultat ostvarile. U ovu ekipu sam uvijek vjerovala, naročito jer smo tako dugo zajedno. To naše zajedništvo čini razliku između nas i drugih reprezentacija. Sigurno je da u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo neće biti lako jer će ekipe obratiti više pažnje na nas, ali tek kada saznamo kvalifikacione grupe moći ćemo o tome reći nešto više – objasnila je košarkašica.

Nada se blagovoremenom oporavku od povrede, ulasku u optimalnu formu, a potom dobrim nastupima u francuskom prvenstvu za ekipu Flammes Carolo Basketa.

– Očekivanja su zaista velika. Želimo se boriti za sami vrh francuskog prvensta, ali i Euro kupa – zaključila je Gajić.