bizarno

Gluma za Oskara: Pao je kao da ga je “voz udario”, ali publiku nije prevario

agui

Udarci u potiljak su zabranjeni na što je Aguilera odmah reagirao negodovanjem i udaljavanjem od Sancheza, a potom i teatralnim padom na konopce

Kubanac Franck Sanchez prvo se u petak na vaganju posvađao s Tysonom Furyjem, a onda je i u ranim nedjeljnim satima dospio na naslovnice tako što je na pomalo bizaran način stigao do nove profesionalne pobjede.

Sanchez (18-0) je neporaženi teškaš koji je na velikom boksačkom spektaklu u Arlingtonu svladao Nagyja Aguileru (21-11) i to tako što ovaj nije mogao, neki bi rekli i nije htio, nastaviti borbu nakon ilegalnog udarca u šestoj rundi.

Šta se zapravo dogodilo?

Sanchez je bacio jedan desni kroše koji je više onako okrznuo nego ozbiljno udario Aguileru u potiljak. Naravno, udarci u potiljak su zabranjeni na što je Aguilera odmah reagirao negodovanjem i udaljavanjem od Sancheza, a potom i teatralnim padom na konopce.

Onda je pokušao ustati, ali uslijedio je novi pad i previjanje u bolovima.

U tim trenucima na velikom ekranu je puštena snimka koja baš i nije uvjerila publiku u Arlingtonu.

Tribine AT&T stadiona počele su negodovati, ali negodovao je i Aguilera koji je žestoko kritikovao suparnika za nesportske udarce. Naime, on i njegov tim su tvrdili da je Sanchez kontinuirano ponavljao prekršaje, no procjena odgovornih ipak je bila ta da se radilo o nenamjernom potezu.

Samim time, Aguilera je mogao zaboraviti na diskvalifikaciju svog suparnika, ali, kako se pokazalo, i na ‘no contest’ budući da je tehničkom jednoglasnom odlukom pobjeda s tri puta po 60-54 otišla u Sanchezove ruke.