Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

stižu zahlađenje i kiša

Meteorolozi objavili dugoročnu prognozu: Spremite se na veliku promjenu

Kišno prijepodne u Sarajevu
08.02.2021.,Sarajevo, Bosna i Hercegovina -Nakon nekoliko dana sunca i proljetnih temperatura u Sarajevu i vecem dijelu BiH pocela je padati kisa. Prognoze govore da ce tako biti i u narednom periodu zbog cega gradjani ne ispustaju kisobrane iz ruku. Photo: Armin Durgut/PIXSELL

Od 12. do 25. maja, temperature će biti u granicama prosječnih

Sunčano i toplo vrijeme zadržat će se do sredine sedmice, nakon čega slijedi period sa promjenljivim vremenskim uslovima sve do kraja prognoznog perioda, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Kako je navedeno u srednjoročnoj prognozi, pljuskovi praćeni grmljavinom očekuju se širom Bosne i Hercegovine, najviše na jugu i jugozapadu, a najmanje na sjeveroistoku.

”Natprosječno visoke temperature zraka prognoziraju se do srijede. Očekivane vrijednosti jutarnjih su između 6 i 11, na jugu zemlje do 14°C, a najviše dnevne uglavnom između 24 i 30°C”, saopćeno je.

Od 12. do 25. maja, temperature će biti u granicama prosječnih, jutarnje u Bosni od 9 do 14, u Hercegovini od 11 do 16°C, očekivane dnevne temperature u Bosni između 19 i 24, u Hercegovini od 24 do 29 °C.