"Two Cities Marathon"

Goraždani priredili doček za državnog prvaka u maratonu Emira Hastora

hastor maratonac (1)

Izuzetno ga je kaže dojmio doček sugrađana koji dijele zajedničku radost njegovog najvećeg uspjeha u dosadašnjoj karijeri

Oko 50 građana Goražda večeras je na platou Gradske dvorane “Mirsad Hurić“ priredilo doček za novog prvaka BiH u maratonu, člana Atletskog kluba Goražde Emira Hastora.

Ovu titulu Hastor je stekao na današnjoj manifestaciji Two Cities Marathon u Sarajevu, u organizaciji Udruženja “Dečki u plavom”, koja je okupila više od 750 učesnika iz BiH i još dvanaest zemalja.

Hastor je prvi prošao kroz cilj ispred Vijećnice, nakon što je istrčao dionicu od 42.195 metara s vremenom 2.33,44. S obzirom da se ovom prilikom trčalo i prvenstvo BiH u maratonu, on je stekao titulu državnog prvaka.

Izuzetno ga je kaže dojmio doček sugrađana koji dijele zajedničku radost njegovog najvećeg uspjeha u dosadašnjoj karijeri.

– Iznenađen sam, ali i sretan i neizmjerno zahvalan svima koji su večeras došli da zajedno slavimo ovaj uspjeh koji posvećujem svom treneru Zaimu, članovima Škole trčanja koji su bili uz mene svih ovih mjeseci, ali i svim sugrađanima. Svaka trka je za sebe, ali ako je atletika kraljica sportova, maraton je kralj. Jednostavno, nikada ne možete biti spremni, jer od 35 do 42 kilometra vjerujte, ne znate ni kako se zovete, tijelo vam govori da odustanete, ali glava i svi ljudi koji su uz vas, tjeraju vas da idete naprijed i stignete do cilja – kazao je Hastor.

Jednako ponosan na ovaj uspjeh je i njegov trener, predsjednik Atletskog kluba Goražde Zaim Šuman koji je takođe u okviru današnje manifestacije osvojio prvo mjesto na pet kilometara u konkurenciji sigurnosnih snaga.

– Ponosan sam i sretan jer Emir je izuzetno vrijedan, predan i disciplinovan i intenzivno se pripremao za ovaj maraton. Još bolje rezultate očekujemo u narednoj sezoni, idemo korak po korak i za Emira će se još čuti – istakao je Šuman.