"čišćenje"

Dodik se oglasio nakon hapšenja pripadnika MUP-a RS

New Project – 2021-07-18T201243.134

Dodik je dodao da je upoznat o tim aktivnostima i da je njegov zahtjev bio da nema nikakvog izuzeća

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas da Ministarstvo unutrašnjih poslova RS nastavlja da čisti svoje redove.

Komentarišući hapšenje u Banjaluci Dodik je izjavio novinarima da je riječ o jednom ekscesu, koji samo govori o tome da RS ne želi propustiti nijednu priliku da se sa takvima obračuna.

Dodik je dodao da je upoznat o tim aktivnostima i da je njegov zahtjev bio da nema nikakvog izuzeća.

– Neprihvatljivo je da bilo koji pripadnik MUP-a bude angažovan na takav način. Oni moraju da odgovaraju žestoko i da budu udaljeni od bilo kakve mogućnosti da se vrate više u službu. Nisu u pitanju samo ovi koji su u kontaktima sa raznim kriminalnim grupama, jer se sa njima nekako izađe na kraj, već da ima mnogo onih koji su spremni da rade za strane službe, a pripadaju našim bezbjednosnim strukturama, te da će oni biti sklonjeni sa važnih mjesta – rekao je između ostalog Dodik u izjavi za RTRS.

Kazao je i da se to “najbolje vidi kada se skloni neko sa nekog šefovskog mjesta”…

Podsjećamo, policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet u saradnji sa pripadnicima Žandarmerije Ministarstva unutrašnjih poslova RS, lišili su slobode jučer dvije osobe u Banjoj Luci – M.B. iz Cetinja i M.M. iz Banjaluke, inače pripadnik MUP-a RS.

Osoba M.B. je lišena slobode na osnovu međunarodne Interpolove potjernice raspisane za krivično djelo ”teško ubistvo“. Radi se o Milošu Božoviću iz Cetinja, navodno pripadniku zloglasnog “škaljarskog” klana.

U daljim aktivnostima sinoć su na području Banjaluke lišena slobode još dva policijska službenika MUP-a RS inicijala P.V. i G.R.

Sva tri policijska službenika bit će suspendovana, navedeno je u saopćenju Ministarstva unutrašnjih poslova RS-a.

Tužilaštvo BiH traži saslušanje Božovića

Jedan od uhapšenih policajaca je Mladen Milovanović, koji je donedavno obavljao funkciju glavnog inspektora u Upravi za organizovani kriminal. Sa tog mjesta u februaru ove godine smijenio ga je direktor policije RS Siniša Kostrešević.

Kostrešević kaže da je ovo jedna u nizu operacija koju Policija RS sprovodi u saradnji sa policijskim agencijama iz BiH i iz okruženja, i da na njoj neće stati.

– Ova lica koja su lišena slobode, policijski službenici već neko duže vrijeme su pod našim nadzorom i vjerujte da neće biti jedini koji će biti pod našom istragom. Naravno da nije lako, ni jednostavno, kad imate kolege koji su radili sa vama, a sada se nađu sa druge strane zakona. Ali mi nećemo apsolutno ni u jednom momentu posustati – tvrdi Kostrešević.

Tužilaštvo BiH zatražilo je da Miloš Božović iz Cetinja bude saslušan u svojstvu svjedoka u predmetu “Darko Elez i drugi”, u kojem postupa ova institucija.