BiH

interpolova potjernica

Pogledajte snimak hapšenja pripadnika škaljarskog klana u Banjoj Luci

18/07/2021

Miloš Božović iz Cetinja uhapšen je na osnovu međunarodne Interpolove potjernice raspisane za krivično djelo ubistvo

U Banjoj Luci su jučer uhapšeni Miloš Božović, pripadnik škaljarskog klana i pripadnik MUP-a Republike Srpske. Hapšenje su izveli službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet u saradnji sa pripadnicima Žandarmerije, potvrđeno je za ATV.

Miloš Božović iz Cetinja uhapšen je na osnovu međunarodne Interpolove potjernice raspisane za krivično djelo ubistvo. Policijski inspektor Mladen Milovanović je uhapšen zbog postojanja osnova sumnje da je kao policijski službenik MUP-a Republike Srpske učinio krivično djelo “pomoć počiniocu poslije izvršenog krivičnog djela.

“Policijski službenici su izvršili pretres lokacija koje koriste lica lišena slobode i tom prilikom u stanu Miloša Božovića pronađen je pištolj glok sa izbrušenim serijskim brojem i pripadajućim okvirom i municijom, tri pancira, mobilni telefon, novac, SIM kartica, laptop, kao i drugi predmeti koji mogu poslužiti u istrazi. U stanu koje koristi Mladen Milovanović pronađeni su i oduzeti predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnog djela”, saopštili su iz MUP-a.

U daljim aktivnostima sinoć su na području Banjaluke lišena slobode još dva policijska službenika MUP-a Republike Srpske lice P.V. i G.R.

“Sva lica će biti saslušana u svojstvu osumnjičenih i pod nadzorom nadležnih tušilaštava, a protiv istih će biti dostavljeni odgovarajući izvještaji. Sva tri policijska službenika biće suspendovana”, saopštili su iz MUP-a.

Kako ATV nezvanično saznaje, uhapšeni Božović se krio u kući koja je u vlasništvu Petra Dukića, odranije poznatog policiji.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.