Dimitros Itoudis

Grčki selektor naružio novinara iz Srbije: “Ko je to vidio?”

itoudis

Grčkog selektora Dimitrosa Itoudisa nakon utakmice naživciralo je pitanje srpskog novinara, koji ga je pitao da prokomentira činjenicu da su mnogi Grčku i Srbiju vidjeli u finalu, no obje su reprezentacije ispale

Njemačka je u četvrtfinalu Eurobasketa sa 107:96 pobijedila i izbacila Grčku, koja je uz Srbiju i Sloveniju bila jedan od favorita za osvajanje naslova.

Grčkog selektora Dimitrosa Itoudisa nakon utakmice naživciralo je pitanje srpskog novinara, koji ga je pitao da prokomentira činjenicu da su mnogi Grčku i Srbiju vidjeli u finalu, no obje su reprezentacije ispale.

“Oprosti što prekidam, ali ko je to vidio, ko je to prognozirao?” rekao je Itoudis, kojem je novinar potom rekao: “Svi.” Nastavio je Itoudis: “Ma ko su to svi? S obzirom na to da mene pitaš, ja sam selektor i znači da ja nešto znam kako bih odgovorio. Ja to nisam vidio.”

“Ne znam kamo dalje ide srpska košarka. Ima izvanredne igrače i trenere”, smatra Itoudis.

“Borili smo se na jedan drugačiji način, imali smo probleme tokom priprema. To nije opravdanje, to je druga priča, ali takav je sistem takmičenja. Imao 5-0 ili 6-0, jedna te utakmica može izbaciti. To se nama dogodilo, nismo bili na razini na kojoj smo trebali biti, posebice obrambeno”, rekao je, među ostalim, Itoudis.