Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

eurobasket

Schröder vodio Nijemce do pobjede protiv Grka, sada mu prijete smrću

schroeder

“Navijači su bili sjajni, stvorili su nevjerovatnu atmosferu. Cijela ekipa, od početne petorke do klupe, bila je odlična”, izjavio je

Njemačka reprezentacija pobijedila je Grčku 107:96 i izbacila je s Evropskog prvenstva te se plasirala u polufinale turnira. Najbolji igrač u njemačkoj reprezentaciji bio je kapiten ekipe Dennis Schröder s 26 koševa, osam skokova i tri asistencije. Nakon utakmice počeo je dobivati prijetnje.

“Navijači su bili sjajni, stvorili su nevjerovatnu atmosferu. Cijela ekipa, od početne petorke do klupe, bila je odlična”, izjavio je igrač koji je u NBA ligi nosio dresove Atlanta Hawksa, Oklahoma City Thundera, Los Angeles Lakersa, Boston Celticsa i Houston Rocketsa.

Dok njemačke navijače trese euforija, grčki su razočarani. Grčka je bila jedan od favorita za osvajanje evropskog naslova, a ispala je već u četvrtfinalu. Neki od njih otišli su predaleko pa tako Bild piše o njihovim prijetnjama na Instagramu. Na udaru su Schröder, njegova supruga Ellen i dvoje djece.

“Stotinu grčkih navijača želi meni, Dennisu i djeci smrt. Neki pišu da će nas ubiti. Ne želim ni znati koliko je Dennis poruka dobio. Ovakvo nešto nikad nisam doživjela. Previše je ovakvih poruka da bih ih sve pokazala. Nisu samo s lažnih profila. Ovakve prijetnje su odvratne, lude”, napisala je Schröderova supruga na društvenim mrežama.

Oglasio se na njima i prozvani košarkaš s direktnom porukom grčkim navijačima u kojoj je istaknuo da puno toga može tolerisati, ali da neke stvari prelaze granicu. Prijetnje je dobio i Andreas Obst.