Ostali sportovi

rukomet

Gruđanke izborile sedmo uzastopno finale Kupa BiH

09/04/2021

Gruđanke su u prvoj utakmici slavile rezultatom 34:26, a u drugoj uzvratnoj utakmici 40:19

Pobjedom protiv ŽRK Mira iz Prijedora rukometašice Gruda plasirale su se u sedmu uzastopnu završnicu KUP-a BiH.

Gruđanke su u prvoj utakmici slavile rezultatom 34:26, a u drugoj uzvratnoj utakmici 40:19.

Već godinama četvrtfinala KUP-a BiH kao da su rezervirane za utakmice između HRK Grude i ŽRK Mira Prijedor. Tako da se i ove godine žrijeb ponovio kao i nekoliko prethodnih sezona, a dva kluba koji godinama gaje dobre i prijateljske odnose, dogovorili su da se, u prvom redu zbog smanjenja troškova, obje utakmice odigraju u Grudama.

U prvoj utakmici koja je odigrana u srijedu u kojoj je formalni domaćin bila ekipa Mire, vidjeli smo utakmicu u kojoj su Gruđanke uglavnom vodile, osim na samom početku kad je Mira povela 2:0 i u jednom trenutku u prvom poluvremenu kad je rezultat izjednačen na 12:12. Ekipa Gruda je u nekoliko navrata u ovoj utakmici odlazila na prednost od 4-6 golova, ali nije uspijevala prelomiti utakmicu zahvaljujući upornosti ekipe Mire, ali i svojim pogreškama. Ipak, na kraju je bilo osam golova prednosti koje su garantirale da neće biti neizvjesnosti u uzvratnoj utakmici.

Uzvrat je također poslužio trenerima obje ekipe da daju puno minutaže igračicama koje manje igraju u prvenstvenim utakmicama.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.