Gvozdić: Kakanj zaslužuje maksimalno poštovanje

gvozdic-kk-bosna33

Susreti drugog kola prvenstva Bosne i Hercegovine za košarkaše – Lige 10, na rasporedu su u subotu, a najzanimljivi meč će biti odigran u Kaknju, gdje istoimeni domaćin dočekuje sarajevsku Bosnu Royal.

Prošlosezonski viceprvak BiH Kakanj u prvom koju je u gostima savladao ekipu Bošnjaka iz Hadžića, dok je Bosna u gradskom derbiju savladala Sparse. Oba tima žele nastaviti s dobrim igrama i upisati nove bodove.

Trener Bosne Royal Dušan Gvozdić ističe da će njegov tim pokušati ostvariti novu pobjedu, ali da u Kaknju očekuje ”vruć teren” i tešku utakmicu protiv ekipe koja odlično radi duži niz godina.

– Kakanj je ekipa koja je zadržala dobrog trenera pod kojim duži niz godina odlično radi. Ekipa koja je prošle sezone osvojila Ligu 12 i završila sezonu kao viceprvak Bosne i Hercegovine zaslužuje maksimalno poštovanje. Zadržali su kostur ekipe i sigurno je da nas očekuje teška utakmica u kojoj ćemo morati dati svom maksimum da bi došli do pobjede – izjavio je Gvozdić za Fenu.

Protiv Kaknja bi trebao imati na raspolaganju sve igrače, a za to zahvaljuje medicinskom timu Bosne koji je u proteklom periodu imao mnogo posla na oporavku povrijeđenih košarkaša.

Tuzlanska Sloboda pokušat će ostvariti prvu ovosezonsku pobjedu na domaćem terenu protiv Zrinjskog, kao i Sparsi koji gostuju Građanskom u Bijeljini.

Leotar u Trebinju dočekuje Mladost, dok će Bošnjak u Hadžićima odmjeriti snage sa Širokim.

Raspored susreta 2. kola Lige 10:
– subota, 29. oktobra:
Bošnjak – Široki (17.00)
Kakanj – Bosna Royal (19.00)
Građanski – Spars (19.00)
Sloboda – Zrinjski (19.30)
Leotar – Mladost (19.30)