Gvozdić: Košarkaši pokazali kako se bori za grb Bosne

gvozdic-kk-bosna33

Košarkaši Bosne Royal poslije povratka u društvo najboljih u prošloj sezoni, nastavili su s dobrim rezultatima a predvođeni trenerom Dušanom Gvozdićem ‘studenti’ su bili prvi u Ligi 10, drugoplasirani u Ligi 6, finalisti Kupa BiH, a sada poslije 2:0 u polufinalu, osigurali i plasman u finale.

Posljednje finale u Skenderiji Bosna je igrala u sezoni 2008./2009., a sada će se opet boriti za titulu. Finalna serija za košarkaše počinje 5. maja u Laktašima, a druga utakmica je na rasporedu u Sarajevu u dvorani ‘Mirza Delibašić’ 10. maja.

– Veliki uspjeh za naš tim. Naporna sezona, ali sada smo došli do samog kraja i možemo biti zadovoljni urađenim. Imamo odlične momke koji su iznjeli najveći teret i ne postoje riječi zahvalnosti kojima bi se opisalo šta osjećam prema njima. Nakon posljednje utakmice pobjedu su posvetili Goranu Ikoniću i time su pokazali kakvi su ljudi što je možda i najvažnije, uz igrački kvalitet, kada je u pitanju timska igra. Pokazali su kako se bori za grb Bosne i ja im čestitam na uspjehu – rekao je Gvozdić.

Nada se da će navijači biti uz klub i napuniti dvoranu ‘Mirza Delibašić’ te pokazati svima u državi i regionu da se košarka vratila u glavni grad BiH, saopćeno je iz KK Bosna Royal.

Osim borbe za titulu prvaka BiH, ‘studenti’ se bore i za učešće u regionalnoj ABA ligi što ovom finalu daje dodatni značaj.