BJ Penn

“Hajde, udari me”: Legenda UFC-a nokautirana nasred ceste (VIDEO)

NOKAUT

Legendarni UFC borac nekad je bio najbolji u lakšim divizijama. Bio je prvak u lakoj i velter-kategoriji, a borio se i u srednjoj te pero-kategoriji. Jedan je od rijetkih MMA boraca koji su se okušali u čak četiri različite težinske kategorije

Bio je dvostruki prvak UFC-a i time zaradio titulu legende, ali BJ Penn već je godinama daleko od nekadašnje slike i prilike borca koji je dominirao kavezom. Od 2010. godine nije nikoga pobijedio, a brojka uzastopnih poraza trenutno je na sedam.

Dok mu ne ide u kavezu, Pennu ide, nažalost, na ulici. TMZ Sports objavio je snimke na kojima se obračunava s istom osobom tokom noćnog izlaska na Havajima u gradu Pahoi. Najprije su se zahvatili vani, a tu je muškarac prihvatio “poziv” i s dvije pljuske složio Penna na pod.

U drugom videu “radnja” se odvija u jednom klubu, Penn se “uozbiljio” i zauzeo dominantnu poziciju šaketajući svog protivnika sleđa.

Policija je prošle godine izdala tjeralicu za njim u kojoj ga je teretila za terorističku prijetnju prvog stupnja kažnjivu do pet godina zatvora i 10.000 dolara

Razlog je krajnje bizaran, Hall of Famer i UFC velikan 19. januara prošle godine nezakonito je kročio na imanje svojeg susjeda na Havajima. Farmer, čije je imanje vlasništvo, upozorio ga je i rekao mu da se nezakonito nalazi na njegovoj zemlji. Ušli su u prepirku, BJ Penn okrenuo se i ubrzo vratio s mačetom. Urlao je i prijetio da će ga ubiti, a zatim je napustio imanje te se nešto kasnije vratio s ATV vozilom, s kojim je uništio ogradu susjedu.

Legendarni UFC borac nekad je bio najbolji u lakšim divizijama. Bio je prvak u lakoj i velter-kategoriji, a borio se i u srednjoj te pero-kategoriji. Jedan je od rijetkih MMA boraca koji su se okušali u čak četiri različite težinske kategorije. Posljednju šansu da se oprosti od karijere s pobjedom trebao bi imati protiv Nike Lentza, no datum se tek mora potvrditi.

Video je zaštićen autorskim pravima i možete ga pogledati na ovom LINKU.