Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

ugušena je

Tinejdžer zadavio nastavnicu? Odala ga plava kanta za smeće

ubistvo – kanta

Prošle sedmice je na groblju u Lancashireu slučajni prolaznik pronašao beživotno tijelo Lindsay Birbeck, asistentice u nastavi. Istraga je pokazala da je ugušena, a glavni osumnjičenik je tinejdžer

Sjeverozapad Engleske prošle je sedmice šokirala vijest o beživotnom tijelu 47-godišnjakinje pronađenom na lokalnom groblju u Accringtonu. Obdukcijom je utvrđeno da je žena ugušena, a policija je odmah zamolila javnost da im se javi svako ko misli da bi mogao imati nekakve informacije.

Odaziv je bio ogroman, a policija je ubrzo objavila i snimku osumnjičenika – mladića koji je vukao veliku plavu kantu za smeće. Naime, policija je utvrdila da se na groblju, nedaleko od tijela nesretne 47-godišnjakinje, nalazila kanta za smeće koja nije pripadala tamo.

Britanski mediji javljaju da je glavni osumnjičenik uhapšen i ispitan. Njegov identitet nije poznat, a radi se o 16-godišnjaku, piše Independent.


– Želio bih se javiti svima koji su nam se javili s informacijama. Iako smo uhapsili osumnjičenika, naša istraga traje i dalje te pozivam sve koji bi mogli imati nekakve informacije da nam se jave, rekao je Andy Cribbin, glavni istražitelj na slučaju.

– Apeliram na javnost da se ne spekulira i da budu obzirni s komentiranjem slučaja, posebno na društvenim mrežama jer to utječe na porodicu, ali i na istragu, objasnio je. Lindsay Birbeck, inače asistentica u nastavi, posljednji je put viđena 12. avgusta u selu Huncoat, gdje je i živjela. Snimka na kojoj osumnjičenik vuče kantu za smeće nastala je 17. avgusta.