Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Formula 1

Hamilton razočaran, još se ne zna da li se vraća

hamilton (1)

Novi predsjednik FIA Mohammed Ben Sulayem rekao je da je pet dana pošto je izabran na tu funkciju kontaktirao sa Hamiltonom

Sedmostruki prvak Formule 1 Lewis Hamilton veoma je razočaran razvojem događaja na posljednjoj trci prethodne sezone – Velikoj nagradi Abu Dhabija.

Britanac je u posljednjem krugu posljednje trke izgubio naslov prvaka, a šef Mercedesa Toto Wolff izjavio je da Hamilton ne zna da li će i u narednoj sezoni voziti u F1 dok ne vidi rezultate istrage u vezi sa posljednjom trkom.

Titulu je u UAE osvojio Max Verstappen iz Red Bulla, a čelnici Mercedesa zamjerili su direktoru trke Michaelu Masiju da nije ispravno primijenio pravila u vezi sa sigurnosnim vozilom koje je bilo na stazi poslije udesa u kojem je u zid udario Nikolas Latifi.

Kako piše BBC, FIA je svjesna Hamiltonovog nezadovoljstva i lansirala je istragu prije svega kako bi ponovo povratila povjerenje sedmostrukog prvaka.

Novi predsjednik FIA Mohammed Ben Sulayem rekao je da je pet dana pošto je izabran na tu funkciju kontaktirao sa Hamiltonom, ali da konkretnih razgovora nije bilo.

„Mislim da Hamilton još nije 100 odsto spreman da odgovori. Ne krivimo ga, razumijemo njegovu poziciju“, izjavio je novi predsjednik FIA.

Čitav mjesec je prošao od trke za VN Abu Dahbija, a FIA je u izjavi priznala da su neki događaji iz završnice sezone ukaljali ugled F1. BBC se poziva na svoje izvore prema kojima je i pozicija Michaela Masija veoma poljuljana.

Treba naglasiti da Hamilton ima ugovor do 2023. godine sa Mercedesom, a da će mu u 2022. timski partner biti George Russell, pošto je Valtteri Bottas otišao u Alfa Romeo. Ukoliko dođe do toga da Hamilton ne želi više da se takmiči, ne postoji vozač koji je jasan izbor za njegovu zamjenu.