BiH

Akcija Filter

Pripadnici SIPA-e uhapsili dvije osobe u Zenici

11/01/2022

Prilikom petresa su otkriveni i privremeno oduzeti pet mašina za proizvodnju cigareta, dva kompresora, dvije vage, jedan ručni rezač duhana, veća količina rezanog duhana

Dvije osobe lišili su slobode na području Zenice policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) tokom operativne akcije “Filter” zbog osnova sumnje da su počinile krivično djelo nedozvoljenog prometa akciznih proizvoda, saopćila je SIPA.

Osobe lišene slobode su sprovedene u prostorije SIPA-e radi kriminalističke obrade i ispitivanja u svojstvu osumnjičenih.

Prilikom petresa su otkriveni i privremeno oduzeti pet mašina za proizvodnju cigareta, dva kompresora, dvije vage, jedan ručni rezač duhana, veća količina rezanog duhana, 12.800 komada cigareta spremnih za prodaju i 50.000 filtera za punjenje cigareta u rinfuzi.

Aktivnosti policijskih službenika SIPA-e su realizovane po naredbi Suda Bosne i Hercegovine, pod nadzorom postupajućeg tužioca Tužilaštva Bosne i Hercegovine i u saradnji sa službenicima Uprave za indirektno oporezivanje Bosne i Hercegovine i policijskim službenicima Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.