Ostali sportovi

vraća se F1

Hamilton: U problemu smo, više nemamo najbrži bolid

26/03/2021

Od 2014. godine Mercedes dominira Formulom 1, ali najbolji vozač svijeta Lewis Hamilton tvrdi da više nemaju najbrži bolid

Predstojećeg vikenda vraća se Formula 1, a iz Mercedesa uvjeravaju sve fanove ovog sporta da će borba za titulu biti puno ravnopravnija nego prethodnih sezona.

Od 2014. godine Mercedes dominira Formulom 1, ali najbolji vozač svijeta Lewis Hamilton tvrdi da više nemaju najbrži bolid.

“Trenutno nismo najbrži i pred nama su neka teška pitanja: Kako ćemo zajedno raditi? Kako ćemo se ujediniti da bismo došli tamo gdje želimo biti? Mogu vam reći da mene silno veseli taj izazov što ćemo ponovno vidjeti neke od drugih timova blizu. Mislim da će to biti odlično za navijače”, rekao je Hamilton, sedmerostruki svjetski prvak.

Na testiranjima je Red Bull djelovao uvjerljivije, dok je Mercedes imao dosta problema s bolidom. Zbog toga iz Mercedesa ulogu favorita prebacuju na Red Bull.

“Vidjet ćemo… Bitno je kako vam bolid izgleda kad se bodovi skupljaju. Trebamo nastaviti raditi ovako, ostati fokusirani i smireni”, rekao je Red Bullov Max Verstappen uoči prve utrke sezone u Bahreinu.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.