NBA Play off

Haos na utakmici Denvera i Phoenixa, Nikola Jokić isključen nakon brutalnog faula

jokic

Povod za neshvatljiv nasrtaj Jokića na Paynea bio je nedosuđeni faul nad njim, pa je, bijesan zbog toga, divljački udario igrača Sunsa i na neslavan način završio sezonu iz snova

Phoenix je sinoć u Denveru sa 125:118 pobijedio domaće Nuggetse i metlom je počistio klub za koji igra MVP NBA lige Nikola Jokić.

Jokić utakmicu nije ni završio jer je, iznerviran, 3.52 minute prije kraja treće četvrtine brutalno udario Camerona Paynea i suci nisu imali dvojbu – poslali su najkorisnijeg igrača lige u svlačionicu.

Povod za neshvatljiv nasrtaj Jokića na Paynea bio je nedosuđeni faul nad njim, pa je, bijesan zbog toga, divljački udario igrača Sunsa i na neslavan način završio sezonu iz snova.

Nakon što je Jokić udario Paynea, nastala je gužva na parketu. Do srpskog centra doletio je Davin Booker i umalo se dogodio veći incident. Srećom, ubrzo su se strasti smirile, Jokić je napustio teren, a Sunsi su mirno priveli utakmicu kraju i zaključili seriju s 4:0.

Bez pomoći Jokića Nuggetsi nisu imali šanse protiv sjajne ekipe iz Arizone, koja je otišla u finale Zapada, gdje će igrati protiv boljeg između Utah Jazza i LA Clippersa. Utah vodi 2:1 u toj polufinalnoj seriji.

Jokić je za 28 minuta ubacio 22 poena, a više od njega za Denver ubacio je samo Burton (25). Kod Sunsa je dvojac Chris Paul i Davin Booker bio fantastičan. Prvi je zabio 37 poena uz nestvaran šut iz igre (14-19), dok je Booker ubacio 34 poena.