Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

ABA liga

Haos u Beogradu: Navijači Zvezde napali igrače Budućnosti, meč počeo sa sat kašnjenja

buducnost_2

Crnogorske Vijesti.me pišu kako su domaći navijači napravili haos kad su igrači Budućnosti trebali istrčati na parket, pa čak ih i fizički napali. Tvrde da policija nije spriječila napad

Ekipe podgoričke Budućnosti i beogradske Crvene zvezde trebale su od 19 sati u Beogradu odigrati peti, odlučujući meč finalne serije ABA lige. Rezultat do sada u seriji je 2:2, a obje ekipe su ostvarile po dvije pobjede na domaćem terenu.

Prema prvim informacijama, meč je trebao biti prolongiran najmanje pola sata, a počeo je sa sat vremena zakašnjenja.

Crnogorske Vijesti.me pišu kako su domaći navijači napravili haos kad su igrači Budućnosti trebali istrčati na parket, pa čak ih i fizički napali. Tvrde da policija nije spriječila napad.

“Kada su igrači krenuli da izlaze iz tunela krenula je totalna histerija i gađanje svim mogućim tvrdim predmetima – kovanicama, baterijama za telefone, kamenjem, punim flašama, djelovima metle, upaljačima, stolicama.  Oko 40 navijača je ušlo na teren i došli do klupe KK Budućnost VOLI. Pljuvali su i fizički napali igrače. Fizički su napadnuti Noris Kole, Erl Klark, Nemanja Gordić.  Gordić je gađan stolicom koju je bacio navijač iz partera”, saoopšteno je iz Budućnosti.

Komentatori Arena sporta nezvanično saznaju da igrači Budućnosti ne žele izaći na teren dok se dvorana ne isprazni.

“Kada su izašli na zagrijavanje počeo je haos – petarde, topovski udari, navijači su u terenu, policija nije reagovala… Navijači Crvene zvezde su “zauzeli” dio terena na kom je trebalo da se zagrevaju košarkaši Budućnosti”, stoji u njihovom live prenosu.

“Nemanja Gordić i Petar Popović su pogođeni predmetima sa tribina i udareni.
Nema uslova za igru u Beogradu”, zaključuje crnogorski portal.

Igrači Budućnosti napustili su parket, a trenutno je upitno odigravanje meča.

Košarkaš Budućnost Volija, Noris Kol i muškarac koji je sjedio iza jednog od koševa u hali “Aleksandar Nikolić” u Beogradu pokoškali su se tokom zagrijavanja igrača Budućnosti pred peti meč finala ABA lige protiv Crvene zvezde.

Na snimcima se vidi kako Kol gestikulira i baca loptu ka muškarcu, a ovaj mu uzvraća istom mjerom.

Prvo se nakon druge utakmice na navijače Zvezde požalio trener crnogorske ekipe Jasmin Repeša, rekavši kako su ga sa tribina vrijeđali i pljuvali.

“Čestitao bih stručnom stožeru i igračima Zvezde na dobroj utakmici i više nego zasluženoj pobjedi, ali, nažalost, za mene je glavna tema nešto sasvim drugo, što nema veze s košarkom”, započeo je Repeša priču i nastavio:

“U 57 godina sam prošao sam sve, teške terene, zahtjevne utakmice, s reprezentacijom i na Final Fouru i na prvenstvu. Međutim, ovakav linč nikada nisam doživio, a ni vidio u svom životu! Žao mi je što je to tako. Prije svega zbog košarke, svih vas i nas. Mislim da ovo nema nikakve veze sa sportom. Od dolaska ovdje do završetka. Moram baciti odijelo jer je puno pljuvačke, a to je nešto što vjerovatno nitko ni u Srbiji ne opravdava. Igrao sam derbije u Bologni. Tamo ima tenzija, ali postoji i granica do koje se ide. Strašno mi je žao i krivo. Najblaže se može se da je ovo za psihijatriju.”

Nisu im u Podgorici ostali dužni kad je serija prešla u Crnu Goru.

Dan nakon treće, zbog nereda prekidane utakmice, podgoričke “Vijesti” objavile su da je jedan od onih koji su nasrtali i pljuvali košarkaše Zvezde iz prvih redova bio i sin ministra unutrašnjih poslova Crne Gore.