Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Haos u Crnoj Gori: Navijači košarkaše gađali stolicama

niksic-neredi1

Četvrti meč finalna plej-ofa između košarkaša Sutjeske i Budućnost Volija u Crnoj Gori prekinut je u 28. minutu zbog ulaska navijača na teren.

Prethodno su se pokoškali Nemanja Vranješ i Omar Kuk, bek domaćina je uhvatio za lice Amerikanca, pa su isključeni.

Uslijedila je reakcija obje klupe, navijači su utrčali na teren i to je bio kraj meča.

U 18. minutu, došlo je do prvog incidenita i prekida. Nikola Ivanović se poslije postignute trojke okrenuo ka tribinama, što je izazvalu burnu reakcijau pristalica Sutjeske.

Gađali su gostujuću klupu i igrače stolicama, poslije čega su sudije prekinule meč.

Vijećanje je trajalo skoro pola sata i odlučeno je da se meč nastavi, ali i da se isprazni dio tribina iza klupe Budućnost Volija.

Očekivalo se da se poslije ovoga utakmica odigra do kraja, ali sukob Vranješa i Kuka u finišu treće četvrtine bio je inicijalna kapisla za novi incident.

Podgoričani su u trenutku prekida imali minimalnu prednosti (49:51) i potom su postali prvaci deveti put zaredom, sa 3-1 u finalnoj seriji.

“Žao nam je što smo na ovakav način osvojili titulu, ali je prava sreća da niko nije povrijeđen u incidentima koji su bili. Veliku zahvalnosti dugujemo predsjedniku Sutjeske Darku Peroviću, koji je zajedno sa direktorom Miodragom Lješkovićem, sve uradio da smiri situaciju. Poslije prvog incidenta smo izrazili želju da nastavimo meč i tada je rečeno da će se utakmica prekinuti ako dođe do bilo kakvog incidenta. U drugom poluvremenu je došlo do koškanja Kuka i Vranješa i to je bio signal da publika uđe ne teren. Jednostavno, nije bilo uslova da se utakmica završi i ovim je izgubila i crnogorska košarka”, istakao je direktor Podgoričana Slavko Radulović.