Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

burno na terenu

Haos u NBA: Igrač izazvao trenera da se potuku, saigrači spriječili incident

miami

Navodno je sve započelo jer je Butler trenera izazvao na tuču

Prednost Miami Heata na vrhu Istoka NBA lige gotovo se sasvim istopila nakon domaćeg poraza od desetkovanih Golden State Warriorsa 118:104, a nervoza se posebno vidjela tokom time-outa kada se Jimmy Butler verbalno sukobio s trenerom Erikom Spoelstrom i klupskom legendom Udonisom Haslemom te su ih suigrači morali razdvajati.

Navodno je sve započelo jer je Butler trenera izazvao na tuču. Snimak iz drugog kuta pokazuje Spoelstru kako Butleru govori: “Misliš da ću se tući s tobom?”, nakon čega Haslem suigraču kaže da će ga “prebiti”. Bilo je tu još vikanja i upiranja prstima, ali ostali igrači razdvojili su vruće glave i utakmica je nastavljena.

To se događalo tokom time-outa u trećoj četvrtini, usred serije Warriorsa, koji su drugo poluvrijeme otvorili s 19 uzastopnih poena i naizgled prelomili utakmicu koja je na velikom odmoru bila poravnata na 50 koševa sa svake strane.

Miami se vratio u utakmicu, čak i poveo na početku posljednje četvrtine, prije nego što su se gosti opet odvojili i uvjerljivo pobijedili.

Blamaža Miamija utoliko je veća što su Warriorsi igrali bez četvorice najboljih igrača – Stephena Curryja, Draymonda Greena, Klaya Thompsona i Andrea Iguodale.

Njihov izostanak nadoknadili su Jordan Poole s 30 te Andrew Wiggins, Jonathan Kuminga i Damion Lee, koji su redom zabili po 22 poena. Za Miami je Kyle Lowry ubacio 26, Bam Adebayo 25, a Butler 20 koševa.

Butler je u svim dosadašnjim klubovima pravio incidente, ponajviše zbog ogromne strasti prema igri i želje za pobjedama koje drugi možda nisu dijelili, no u Miamiju je našao dom i ekipu koja će ga prihvatiti takvoga kakav je. Ovo je prvi put u gotovo tri godine od dolaska u Heat da je bio dio javnog incidenta.