Želi otići

Harden odbio jedan od najbogatijih ugovora u istoriji NBA

harden

Iz kluba su nakon prošle sezone otišli trener Mike D'Antoni i generalni menadžer Daryl Morey,

James Harden odbio je najbogatiji ugovor u istoriji NBA lige i tako naznačio Houston Rocketsima da želi otići nakon osam godina u klubu.

MVP-ju iz 2018. preostale su još tri godine ugovora, za koje će dobiti 133 miliona dolara. Rocketsi su mu ponudili dvogodišnje produženje za 103 miliona, kojim bi postao prvi igrač u NBA povijesti koji će u jednoj sezoni zaraditi 50 miliona dolara.

Iz kluba su nakon prošle sezone otišli trener Mike D'Antoni i generalni menadžer Daryl Morey, a Harden, Russell Westbrook i drugi važni igrači izrazili su nezadovoljstvo smjerom u kojem Rocketsi idu.

Shams Charania iz Athletica piše da bi Harden želio trejd u redove nekog od izazivača za naslov, a preferirao bi Brooklyn Netse ili Philadelphia 76erse. Odlazak u Netse značio bi ujedinjenje s Kevinom Durantom, uz kojeg je započeo karijeru u Oklahoma City Thunderu prije nego što je 2012. otišao u Houston.

Westbrook je već zatražio trejd i očito je da će Rocketsi prije početka sezone napraviti brojne promjene u sastavu, a prvu su učinili razmjenom s Portland Trail Blazersima. Njima su poslali jednog od najboljih 3-and-D igrača lige Roberta Covingtona u zamjenu za veterana Trevora Arizu, 16. izbor na ovogodišnjem draftu i pick prve runde sljedeće godine.