Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Hasić: Mi smo sve riješili na terenu, nismo pozivali sud

alija hasic111

Sudska odluka prema kojoj su, u povodu žalbe RK Neretve iz Jablanice na utakmicu sa Jedinstvom iz maja prošle godine, do daljnjeg obustavljena sva takmičenja u rukometnim ligama pod ingerencijom Rukometnog saveza BiH (RSBiH), u tuzlanskom klubu nije izazvala zabrinutost.

Predsjednik Skupštine Jedinstva Alija Hasić kaže da su igračice tog kluba na terenu izborile plasman u Premijer ligu, te da se ne plaše da će neko tijelo RSBiH donijeti drukčiju odluku.

„Neretvu smo pobijedili 21:20 u sportskoj borbi i dokazali da smo bolji. Komesar takmičenja Amir Zahirović uručio nam je pehar kao prvacima Prve lige FBiH i time smo zvanično postali premijerligaši”, kazao je Hasić Feni.

Za sutra je u Tuzli zakazano odigravanje utakmice četvrtine finala Kupa BiH između Jedinstva i Krivaje iz Zavidovića. Hasić kaže da ne sumnja da će utakmica biti odigrana.

„Imamo informaciju da će danas biti održana sjednica Predsjedništva RSBiH. Očekujemo da će žalba Neretve biti odbijena čime će se formalno ispoštovati sudska odluka i takmičenja će se nastaviti. Također očekujemo da će pojedinci, koji nisu obavili svoj dio posla, biti sankcionisani“, navodi Hasić.

U RSBiH potvrđeno je da je za danas u 16.00 sati zakazana sjednica Predsjedništva RS BiH kako bi se odlučilo po žalbi Neretve, odnosno, po presudi suda u Sarajevu.

„U Neretvi nisu kroz takmičenje izborili plasman u Premijer ligu BiH, pa su to željeli uraditi administrativnim putem. A to nije moguće i danas ćemo službenom odlukom skinuti sudsku zabranu o nastavku takmičenja“, izjavio je generalni sekretar RSBiH Smajo Karačić.