Ostali sportovi

debi iduće sezone

Helmut Marko: Schumacherov sin će voziti u Formuli 1

12/10/2020

Mick Schumacher se trenutno takmiči u Formuli 2, vodeći je u ukupnom redoslijedu i vrlo blizu osvajanju naslova pobjednika. Marko je uvjeren da to pokazuje potencijal 21-godišnjeg Nijemca

Savjetnik ekipe Red Bulla Helmut Marko uvjeren je da će 21-godišnji Mick Schumacher, sin legendarnog njemačkog vozača Michaela Schumachera, već od sljedeće sezone krenuti stopama slavnog oca i debitirati u Formuli 1 za upravljačem Alfa Romea.

“Znamo koji su vozači na tržištu i koji se razgovori vode. Iz toga sam zaključio da će Mick Schumacher voziti Alfa Romeo uz Kimija Raikkonena. Mislim da je to odlična kombinacija”, izjavio je dobro obaviješteni Marko u programu televizije Sport1.

Mick Schumacher se trenutno takmiči u Formuli 2, vodeći je u ukupnom redoslijedu i vrlo blizu osvajanju naslova pobjednika. Marko je uvjeren da to pokazuje potencijal 21-godišnjeg Nijemca.

“U nižim i mlađim kategorijama je uvijek imao prosječne rezultate u prvoj godini, ali je već u sljedećoj bio u vrhu. Možemo pretpostaviti da će tako biti i u Formuli 1”, izjavio je Marko.

Mick Schumacher, koji je polaznik Ferrarijeve vozačke akademije, svoje je vozačko umijeće za upravljačem bolida Formule 1 trebao pokazati već prošle sedmice na Nuerburgringu, kad je bilo predviđeno da će za upravljačem Alfa Romea voziti prvi trening. No, to se nije dogodilo, jer je taj trening otkazan zbog loših vremenskih uslova.

Marko je odbacio mogući angažman mladog Schumachera u ekipi Red Bulla uz Nizozemca Maxa Verstappena, čiji je ekipini kolega u ovoj sezoni Tajlanđanin Alex Albon.

“Rezultati su nam važni, ali dok god je Albon u ‘zelenoj zoni’, u našoj ekipi nema mjesta”, zaključio je Helmut Marko.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.