Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

LIGA NACIJA

Lewandowski neće igrati protiv BiH?!

lewandowski2

Nakon meča, bilo je evidentno da Lewandowski “šepa” kada je izišao da se pozdravi sa protivnicima i svojim saigračima na izborenom remiju

Da li će Robert Lewandowski moći u srijedu igrati protiv Bosne i Hercegovine, pitaju se navijači i poljski mediji nakon što je njihov kapiten obnovio povredu u dvoboju sa Italijom (0:0).

Napadač Bayerna nije odigrao cijeli meč sa Azzurrima jer već neko vrijeme vuče povredu članka, pa nije mogao da igra na svom uobičajenom nivou.

Sinoć je teško čuvao loptu i nije uspio nijednom da ugrozi gol reprezentacije Italije, niti se našao u nekoj dobroj prilici, pa je selektor Poljske Jerzy Brzeczek odlučio da ga zamijeni u drugom poluvremenu.

Nakon meča, bilo je evidentno da Lewandowski “šepa” kada je izišao da se pozdravi sa protivnicima i svojim saigračima na izborenom remiju.

“Kretao se izuzetno teško. Golim okom je bilo vidljivo da mu je neophodan odmor i pomoć fizioterapeuta”, pišu poljski mediji, koji su prenijeli i zebnju selektora.

“Nadam se da je u pitanju samo lakša povreda, samo nova modrica”, rekao je Brzeczek.

Poslije tri kola u Ligi nacija, Poljaci su na trećem mjestu sa četiri boda, dok je BiH posljednja sa dva boda manje. Lider grupe je Italija sa pet, a na drugoj poziciji je Nizozemska, također sa četiri boda kao i Poljska.