Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Hoće li Mahmutović i Stojanović podnijeti ostavke ako kadeti večeras izgube?

mahmutovic stojanovic

Kako li su se osjećala djeca koja ponosno nose dres BiH na Eurobasketu u Litvaniji kada su, nakon što su razmontirali Njemačku i plasirali se u polufinale, saznala da će ih otamo izbaciti kao posljednje klošare, bez borbe, iz razloga koji nema veze ni sa njima, ni sa sportom? Zbog novca za kotizaciju koji je trebao obezbijediti KSBiH. Kako li se osjećao selektor Josip Pandža kada je saznao za tu informaciju? Šta je rekao svojim šampionima? I koliko je taj šok, a to jeste bio šok sigurno, na sve njih ostavio traga?

A, taj su im šok priredili Harun Mahmutović i Igor Stojanović, generalni sekretar i direktor Košarkaškog saveza BiH.

Spomenuti dvojac, iz samo njima znanih razloga, sakrio je od Pandže i njegovih zlatnih dječaka, i od cijele bh. javnosti, da im je Vijeće ministara BiH još u srijedu uplatilo 100.000 KM (kotizacija je iznosila 10.000 eura). Ili su sakrili ili nisu znali da su im ta sredstva na računu, što bi bilo još užasnije.

Nakon što su iz Vijeća ministara BiH otkrili kako su novac još u srijedu uplatili na račun KSBiH, Mahmutović je praktički priznao da je svjesno napravio haos u našem taboru u Litvaniji.

– Tačno je da je novac od Ministarstva civilnih poslova BiH legao na račun, ali znate li vi koliki su troškovi ovih reprezentacija odnosno jedne mlade reprezentacije. Srbija i Hrvatska imaju po pet miliona KM, a od nas se očekuje da od 100.000 KM da mi u Savezu budemo pametni pa da ih rasporedimo da izgledaju kao tri miliona, kazao je Mahmutović.

Izgleda da je Mahmutović imao “prečih” stvari od uplate kotizacije za selekciju koja na Eurobasketu gazi sve pred sobom, i čijim se igrama ponosi cijela nacija. Stojanović je čak negirao da je novac uopšte uplaćen!

Naši mladi košarkaši večeras od 20:15 sati igraju možda istorijsko polufinale protiv Španije. Nekoliko sati prije tog finala, umjesto da odmaraju i razmišljaju o utakmici, strepili su hoće li im uopšte biti dozvoljeno da istrče na parket.

Mahmutović im je vjerovatno uzeo muštuluk i saopštio im da je našao sredstva. Pitanje je samo hoće li im tih nekoliko sati od trenutka kada su zanali da mogu igrati pa do utakmice, biti dovoljno da se oporave od šoka koji su im priredili čelnici KSBiH.

Ako ne uspiju, a iskreno se nadamo da hoće, hoće li onda Mahmutović i Stojanović podnijeti ostavke na svoje funkcije, jer su se bezobrazno poigrali sa našom zlatnom djecom i doprinijeli da bh. košarka ostane bez najvećeg uspjeha u njenoj dosadašnjoj istoriji?