Ostali sportovi

boks

Holyfield “bocka” Tysona

26/05/2020

Borba je moguća ako on to želi. Ako ga ja pitam za borbu, ispalo bi da sam nasilnik što se želim boriti s likom kojeg sam dvaput pobijedio

Ovo ljeto u sportu mogla bi obilježiti treća borba Mikea Tysona i Evandera Holyfielda.

Tyson je zaludio svijet sporta kada je 15 godina nakon posljednje borbe počeo objavljivati snimke treninga i najavio da se s 53 godine vraća boksu u humanitarne svrhe, a sve je na još viši nivo podigao njegov veliki rival Evander Holyfield (57), kojem je Tyson 1997. u borbi odgrizao komadić uha, objavljivanjem vlastitih snimki i najavom povratka.

“Njegovi ljudi razgovaraju s mojim ljudima pa iako još nismo došli do čvrstog dogovora, radi se na tome”, rekao je Holyfield nedavno, a sada je u razgovoru za BBC bocnuo rivala kojeg je dva puta pobijedio – prvo mu je 1996. oduzeo teškaški naslov tehničkim nokautom u 11. rundi, a godinu kasnije ga je obranio jer je Tyson diskvalificiran nakon što je u trećoj rundi protivniku odgrizao komadić uha.

“Borba je moguća ako on to želi. Ako ga ja pitam za borbu, ispalo bi da sam nasilnik što se želim boriti s likom kojeg sam dvaput pobijedio”, izjavio je Holyfield koji je posljednju borbu, 57. u karijeri, odradio 2011. godine kada je stigao do 44. pobjede, u okršaju s Brianom Nielsenom.

“Ako me udari, vratit ću mu. To je boks. Da sam s bratom u ringu i da me udari, vratio bih mu. Ako ne želite da primate moje bombe, onda vam je bolje da ne bacate bombe protiv mene. Kada me vidite kako izgledam u ringu s 58 godina, zapitat ćete se kako je to moguće.”

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.