Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

boks

Holyfield “bocka” Tysona

tyson holyfield

Borba je moguća ako on to želi. Ako ga ja pitam za borbu, ispalo bi da sam nasilnik što se želim boriti s likom kojeg sam dvaput pobijedio

Ovo ljeto u sportu mogla bi obilježiti treća borba Mikea Tysona i Evandera Holyfielda.

Tyson je zaludio svijet sporta kada je 15 godina nakon posljednje borbe počeo objavljivati snimke treninga i najavio da se s 53 godine vraća boksu u humanitarne svrhe, a sve je na još viši nivo podigao njegov veliki rival Evander Holyfield (57), kojem je Tyson 1997. u borbi odgrizao komadić uha, objavljivanjem vlastitih snimki i najavom povratka.

“Njegovi ljudi razgovaraju s mojim ljudima pa iako još nismo došli do čvrstog dogovora, radi se na tome”, rekao je Holyfield nedavno, a sada je u razgovoru za BBC bocnuo rivala kojeg je dva puta pobijedio – prvo mu je 1996. oduzeo teškaški naslov tehničkim nokautom u 11. rundi, a godinu kasnije ga je obranio jer je Tyson diskvalificiran nakon što je u trećoj rundi protivniku odgrizao komadić uha.

“Borba je moguća ako on to želi. Ako ga ja pitam za borbu, ispalo bi da sam nasilnik što se želim boriti s likom kojeg sam dvaput pobijedio”, izjavio je Holyfield koji je posljednju borbu, 57. u karijeri, odradio 2011. godine kada je stigao do 44. pobjede, u okršaju s Brianom Nielsenom.

“Ako me udari, vratit ću mu. To je boks. Da sam s bratom u ringu i da me udari, vratio bih mu. Ako ne želite da primate moje bombe, onda vam je bolje da ne bacate bombe protiv mene. Kada me vidite kako izgledam u ringu s 58 godina, zapitat ćete se kako je to moguće.”