Houston nadoknadio zaostatak od 1:3 i prošao u finale Zapada

Los Angeles Clippers at Houston Rockets

Houston Rocketsi plasirali su se u finale Zapadne konferencije NBA lige nakon što su preokrenuli zaostatak od 3:1 u polufinalnoj seriji protiv Los Angeles Clippersa.

Do odlučujuće četvrte pobjede u seriji došli su u nedjelju navečer na svom parketu svladavši Clipperse 113:110.

Rocketsi su vodili od samog početka utakmice i tu prednost nisu ispuštali do kraja.

Početkom treće četvrtine gosti su se približili na samo tri koša minusa (60:57), ali nakon toga Houston je opet zaigrao bolje i do kraja tog razdoblja igre otišao na plus 18 (85:67). U posljednjih 12 minuta igre pametnom su igrom sačuvali stečenu prednost za veliki trijumf.

[pull_quote_left]Rocketsi su tako postali tek deveta ekipa u historiji NBA lige koja je nadoknadila zaostatak od 3:1 u seriji i prošla dalje[/pull_quote_left]

Domaću ekipu predvodio je James Harden s 31 košem, Trevor Ariza dodao je 22 koša i 7 skokova, dok su kod Clippersa najbolji bili Blake Griffin s 27 koševa, 11 skokova i 6 asistencija, te Chris Paul s 26 koševa i 10 asistencija.

Rocketsi su tako postali tek deveta ekipa u historiji NBA lige koja je nadoknadila zaostatak od 3:1 u seriji i prošla dalje, a Clippersi imaju za čime žaliti s obzirom da su u šestoj utakmici u Los Angelesu prosuli prednost od 19 koševa u trećoj četvrtini.

Druge nositelje Zapada Rocketse u konferencijskom finalu očekuje najbolja ekipa prvog dijela sezone Golden State Warriorsi.

Prva utakmica serije na četiri pobjede igra se već u utorak u Oaklandu.

Dan kasnije finalnu seriju Istočne konferencije u Atlanti otvaraju domaći Hawksi i Cleveland Cavaliersi.