Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

finci bolji

Hrvatska ispala s Eurobasketa

markanen
Lauri Markkanen / FOTO: fiba

Poznat je još jedan četvrtfinalni par, igrat će Slovenija protiv Poljske, dok Francuska i Njemačka još čekaju svoje suparnike

Hrvatska košarkaška reprezentacija je ispala s Eurobasketa. U susretu osmine finala Hrvatska je izgubila od reprezentacije Finske 94:86 i završila je takmičenje.

Finska će u utorak za polufinale igrati protiv Španije.

Briljirao je u sastavu Finske Lauri Markkanen s 43 koša i 9 skokova, Sasu Salin je dodao 17, dok je u sastavu Hrvatske u svojoj možda i posljednjoj utakmici za reprezentaciju Bojan Bogdanović ubacio 23 poena, Jaleen Smith 17, a Dario Šarić 12 uz 8 skokova i 6 asistencija.

“Vjerovatno više neću biti selektor poslije ovoga, ali pokušali smo sve. Dečki su radili, mislili smo… Nismo bili psihološki spremni, presudila je njihova uigranost, oni su zajedno. Jako su dobra ekipa, razočarani smo, ali to je tako”, rekao je nakon utakmice hrvatski selektor Mulaomerović.

Finska je tako drugi put ovoga ljeta u ključnoj utakmici svladala Hrvatsku, 2. jula je slavila u Rijeci s 81:79, a Hrvatska je nakon tog poraza ispala iz kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo 2023.

U četvrtfinalu u utorak Finska će igrati protiv Španije, dok je Hrvatska treći put zaredom ispala s Eurobasketa u osmini finala.

Poznat je još jedan četvrtfinalni par, igrat će Slovenija protiv Poljske, dok Francuska i Njemačka još čekaju svoje suparnike. Francuska će igrati protiv pobjednika susreta Srbija – Italija, a Njemačka protiv boljeg iz ogleda Grčka – Češka.