Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

eurobasket

Hrvatska savladala Britaniju i ostala u igri za plasman u osminu finala

image

Hrvatska je početkom četvrte četvrtine imala i preko 30 poena razlike, ali onda je došlo do opuštanja i Britanci su do kraja smanjili hrvatsku prednost na podnošljiv poraz

Nakon dramatičnog poraza od Grčke na otvaranju Eurobasketa, Hrvatska je u drugom kolu po grupama uvjerljivo pobijedila reprezentaciju Velike Britanije 86:65.

Hrvatska se mučila protiv autsajdera u prvom poluvremenu, premda je imala stalnu prednost, no nešto veći angažman i agresija u trećoj četvrtini (35:9) donijeli su ogromnu prednost Hrvatskoj koja je lagano došla do pobjede.

Hrvatska je početkom četvrte četvrtine imala i preko 30 poena razlike, ali onda je došlo do opuštanja i Britanci su do kraja smanjili hrvatsku prednost na podnošljiv poraz.

Hrvatsku su do pobjede vodili Bojan Bogdanović, Dario Šarić i Ivica Zubac koji su zabili svaki po 15 koševa. Mario Hezonja je pobjedi pridonio sa 13 ubačaja i 11 skokova. U redovima Velike Britanije najbolji je bio Myles Hesson sa 18 koševa, Patrick Whelan je dodao 14, a Gabriel Olosen 10.

Hrvatska sljedeću utakmicu igra u ponedjeljak protiv Estonije s početkom u 14.15 sati.