Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

započeli kampanju

Za nove generacije na Vilsonovom šetalištu: Građani BiH su nam najveća podrška

za nove genercije

“”Nove i ove generacije zaslužuju direktan kontakt s osobama koje će ih zastupati nakon Izbora 2022. godine, a ne velika obećanja za govornicama, u koja ni oni koji ih prenose, više ne vjeruju”

“Za razliku od svih ostalih stranaka politički pokret Za nove generacije je danas kampanju otvorio bez političkih govora, montiranih bina i uz podršku građana/ki Sarajeva na Vilsonovom šetalištu”, navodi se u saopštenju ovog pokreta.

Prenosimo ga u cjelosti i bez intervencija.

“Nove i ove generacije zaslužuju direktan kontakt s osobama koje će ih zastupati nakon Izbora 2022. godine, a ne velika obećanja za govornicama, u koja ni oni koji ih prenose, više ne vjeruju. Ovakvim potezom politički pokret Za nove generacije želi da vrati povjerenje građana u politiku BiH te želi da poruči potencijalnim glasačima da oni imaju snagu da urede svoju državu za ove generacije i generacije koje dolaze.

Sretna sam da su nakon pet mjeseci postojanja političkog pokreta Za nove generacije, građani prepoznali napore da uključimo što veći broj mladih u svoje timove. Također, da im damo priliku da se kandiduju, budu birani i rade na rješenjima koja ih se tiču. Posljednji argument tome jeste i današnja podrška, kao i prepoznatost video spota tima Za nove generacije kao svijetlog primjera promocije koja ne asocira na rat, nacionalne teme ili prazna obećanja, već na svijetlu budućnost koju moramo graditi za ove i nove generacije, istakla je kandidatkinja za Skupštinu Kantona Sarajevo i koordinatorica pokreta Za nove generacije, Adna Bešić.

Prof. dr. Damir Marjanović je istakao da je javnost iznenađena početkom kampanje političkog pokreta Za nove generacije te snagom timskog rada koji je i danas viđen na ulicama Sarajeva. Naglasio je da događaj otvaranja predizborne kampanje pokreta Za nove generacije nikada nije bio zamišljen kao miting istomišljenika, već druženje i razgovor građana s kandidatima. Ističe da ovim druženjem, nove generacije političara, žele poručiti građanima da sadašnji i budući političari ne trebaju bine i podignute platforme, već trebaju biti dio građanske svakodnevice da saslušaju njihove probleme i ideje i da ih ubace u njihova ponuđena rješenja, te odgovorno rade na njima, ukoliko budu izabrani”, poručuju iz pokreta Za nove generacije.