I Općina Centar podržala evropske prvake iz Kaunasa

opcina centar mahmutovic

Kadetska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine je u sinoćnjoj finalnoj utakmici evropskog prvenstva savladala ekipu domaćina Litvaniju sa rezultatom 85:83, kada su prvi put u istoriji BiH osvojili zlatnu medalju u košarci.

Osvajačima evropskog zlata čestitao je i načelnik Općine Centar Dževad Bećirević, koji je sredinom maja ove godine potpisao protokol kojim je Općina Centar iz svog budžeta za 2015. godinu izdvojila 10.000 KM za pripreme košarkaške kadetske reprezentacije BiH za evropsko prvenstvo u Litvaniji.

U ime Košarkaškog saveza BiH, protokol je tada potpisao generalni sekretar Košarkaškog saveza BiH Harun Mahmutović.

Tom prilikom Mahmutović je kazao da na predstojećem EP očekuju osvajanje jedne od medalja, prvi put u istoriji BiH, jer Kadetska reprezentacija BiH može parirati reprezentacijama Italije, Francuske, Španije…

“Naši mladi košarkaši čine okosnicu buduće reprezentacije BiH u košarci narednih 10 do 15 godina. Finansijskim sredstvima koje je izdvojila Općina Centar namjeravamo obezbijediti adekvatne uslove za treniranje našim kadetima, kako bi što spremniji učestvovali na prvenstvu u Litvaniji” naglasio je tada Mahmutović, saopćeno je danas iz Općine Centar.