Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Verbalni okršaj

Ibrahimović žestoko kritikovao Jamesa, LeBron mu odmah odgovorio

James mu je brzo odgovorio

Američka košarkaška zvijezda LeBron James odgovorio je Zlatanu Ibrahimoviću nakon što ga je švedski fudbaler kritikovao zbog njegovog političkog aktivizma, prenosi Anadolu Agency (AA).

Ibrahimović je u četvrtak poručio Amerikancu da bi se trebao baviti sportom i ne miješati se previše u politiku.

“On radi fenomenalne stvari u svome sportu, ali ne volim kada ljudi dosegnu takav status i onda pričaju o politici. Radi ono u čemu si dobar. Ja igram fudbal jer sam najbolji u tome. Da sam političar, bavio bih se politikom”, kazao je Ibrahimović.

James mu je brzo odgovorio putem videa, poručujući da nikada neće ignorisati nepravdu koja se dešava ljudima.

“Nikada neću šutjeti na nepravdu i kad vidim da su stvari pogrešne. Sve te stvari o kojima govorim, društvenoj nejednakosti, nepravdi, rasizmu i ostalim starima koje se događaju našoj zajednici, govorim jer sam i sam bio dio te zajednice i gledao sam šta se događa. Moramo podići naš glas”, rekao je američki košarkaš te dodao:

“Ja sam njihov glas. Ne upozoravam samo na nepravdu u mojoj zajednici nego i na nepravdu diljem svijeta. Nema šanse da se mogu samo držati sporta”.

Potom je Ibrahimovića podsjetio na ranije izjave švedskog napadača o pitanju rasizma.

“Smiješno je da je to rekao, jer ako se ne varam 2018. godine je pričao o lošem iskustvu u Švedskoj. Govorio je o istim stvarima i šta mu se događalo zbog prezimena koje nosi i rasizmu koji je osjećao dok je bio na terenu. Veoma dobro sam informisan, ”, kazao je James.