Igor Stojanović, direktor košarkaših reprezentacija BiH: Ponosan sam

igor(2)

Groznica zbog pobjede U16 košarkaške selekcije Bosne i Hercegovine ne prestaje od sinoć, nakon što su najbolji mladi košarkaši naše zemlje savladali veliku Španiju i tako izborili finale Evropskog prvenstva protiv domaćina Litvanije, koje će igrati večeras.

Iako opterećeni finansijskim problemima, bh. kadeti pokazali su na svjetskim parketima kako se brane boje rodne zemlje.

Tako, direktor košarkaših reprezentacija BiH Igor Stojanović napisao je na svom Facebook profilu da je, i nakon svih trzavica, ponosan što je iz Bosne i Hercegovine i da voli ovu zemlju.

– Ponosan što sam sa njima…ponosan što sam iz Bosne i Hercegovine!!! Volim Bosnu i Hercegovinu, napisao je oduševljeni Stojanović.

BiH se našla u finalu Evropskog prvenstva nakon što je savladala Španiju u dramatičnoj borbi sa čak dva produžetka za konačni rezultat 86:78.

Nakon što je zvanični rezultat bio 63:63 u susretu BiH – Španija igrali su se produžeci za prolazak u finale. U prvom produžetku obje selekcije postigle su po deset koševa i došli do ponovnog izjednačenja 73:73, ali u drugom produžetku nastala je dominacija Zmajeva. Musa i Čampara postigli su po 24 poena, dok je Sikiraš ubacio 23.

Ni jedna ni druga selekcija nisu u prve tri četvrtine ostvarile značajniji rezultat u odnosu na drugu ekipu, a na kraju treće četvrtine bilo je 47:47. Izabranici Josipa Pandže imali su i nekoliko grešaka tokom treće četvrtine, ali to možemo opravdati umorom, ali i velikom željom prolaska u finale s obzirom da je ovo već historijski uspjeh BiH.

Utakmica između Litvanije i BiH se igra večeras od 20:15.