Odgovorili na optužbe

IHF: Samo jedan igrač Slovenije prijavio zdravstvene probleme

rukomet_lopta (1)

Potom je ponuđeno da se igrači koji imaju probleme prevezu u bolnicu, ali i to je odbijeno

Rukometna reprezentacija Slovenije nastup na Svjetskom prvenstvu završila je već u drugom krugu. U posljednjoj utakmici Slovencima je trebala pobjeda protiv domaćina Egipta, ali je susret završen neriješenim rezultatom.

Slovenci su se požalili kako je nekolicina igrača imala crijevnu virozu te da vjeruju kako su se otrovali hranom baš uoči utakmice s domaćinom.

O svemu se oglasio IHF koji tvrdi da je pokrenuo istragu.

“IHF je zatražio od egipatskih vlasti istragu o tome je li se zbilja radilo o trovanju hranom, a potom smo obavijestili Sloveniju o zaključcima izvještaja Ministarstva zdravstva. Jedan se slovenski igrač prijavio u kliniku u hotelu s tvrdnjom da ima probleme sa želucem i proljevom. Tamo je dobio liječničku skrb, a nakon toga je ljekaru voditelj slovenske delegacije rekao kako 14 igrača ima slične probleme te kako probleme imaju i rukometaši drugih reprezentacija. Dodao je i kako se radi o trovanju hranom. Kada je ljekar pozvao te igrače na pregled, to je odbio ljekar reprezentacije. Potom je ponuđeno da se igrači koji imaju probleme prevezu u bolnicu, ali i to je odbijeno. Želimo istaknuti kako je sva ponuđena pomoć odbijena.

Nakon toga je organiziran sastanak sa svim reprezentacijama kako bi se provjerile tvrdnje o sličnim problemima, no niko nije prijavio te probleme. Nismo primili niti jednu pritužbu na hranu od bilo kojeg sudionika prvenstva. Također, u reprezentaciji Bjelorusije koja je spornog dana dijelila švedski stol sa Slovenijom nije prijavljen nikakav problem. Što se tiče same utakmice, Slovenija je igrala dobro unatoč tvrdnjama da ima devet igrača s takvim problemom. Na početku drugog dijela utakmice vodili su pet razlike. Na terenu nije izgledalo kao da su bolesni.”

Podsjetimo, na probleme sa crijevnom virozom osim Slovenaca žalili su se i hrvatski i danski rukometaši.