Ostali sportovi

Inspektori SIPA-e ponovo u KSBiH

18/09/2016

Inspektori Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u petak su, prema saznanjima Dnevnog avaza, ponovo bili u Košarkaškom savezu Bosne i Hercegovine.

Razlog je finansijsko poslovanje Košarkaškog saveza BiH u posljednjih nekoliko godina, odnosno u vrijeme mandata već bivšeg generalnog sekretara KSBiH Haruna Mahmutovića, koji je na dužnost stupio u junu 2010., dok je u februaru ove godine podnio ostavku.

Istraga SIPA-e bila je jedna od stvari koje su dočekale Mahmutovićevog nasljednika na dužnosti generalnog sekretara Dubravka Barbarića, koji je nedavno ustvrdio da je, po stupanju na dužnost u aprilu, zatekao Savez na ivici kolapsa.

“Košarkaški savez BiH oglasit će se iduće sedmice po brojnim otvorenim pitanjima putem press-konferencije nakon što se kvalifikacije za Eurobasket 2017. službeno završe te vas molimo za strpljenje.

Postoje ozbiljne indicije da će se započeti medijska hajka prema pojedinim čelnim ljudima Saveza radi utjecanja na tok istražnih radnji, koje u ovom trenutku intenzivno provodi SIPA u vezi s djelovanjem pojedinih osoba iz bivše uprave KSBiH. Zbog toga molimo sve medije za profesionalnost i detaljnu provjeru informacija prije objave”, izjavio je Barbarić.

 

Komentari