Ostali sportovi

bh. bokser

Iron Puki: Meč protiv Prašovića najvažniji u karijeri (VIDEO)

20/10/2020

Puhalo, prvak Evrope u WBO federaciji, ističe da mu je meč protiv Prašovića do sada najvažniji u karijeri i uvjeren je da će savladati i tu prepreku te izboriti meč protiv prvaka svijeta.

Bosanskohercegovački bokser Edin Puhalo, poznat pod nadimkom “Iron Puki”, za tri dana u Beogradu će imati borbu za obaveznog izazivača za prvaka svijeta u WBO federaciji protiv Crnogorca Dilana Prašovića.

Puhalo, prvak Evrope u WBO federaciji, ističe da mu je meč protiv Prašovića do sada najvažniji u karijeri i uvjeren je da će savladati i tu prepreku te izboriti meč protiv prvaka svijeta.

– Pripreme su izuzetno teške jer je meč dva puta odgođen zbog pandemije koronavirusa, ali mislim da mi je to pogodovalo jer sam sada u boljoj formi nego u martu kada je meč prvi put trebao biti održan. Dilan je specifičan borac i posebno sam se pripremao za njega. Vjerujem da imam velike šanse da dobijem taj meč – izjavio je Puhalo.

Puhalo je u karijeri imao 19 profesionalnih mečeva i sve je pobijedio. Kako je kazao, od ove godine je unio neke promjene u trenažni proces, promjenio je kondicionog trenera i formu podigao na zavidan nivo.

Ukoliko savlada Prašovića, “Iron Puki” će dobiti priliku da se bori za titulu prvaka svijeta protiv osvajača te titule koji će biti odlučen u meču između Krzystofa Glowackog i Lawrenca Okolia. Oni će 12. decembra boksati za titulu prvaka, a Puhalo bi pobjedom protiv Prašovića postao obavezan izazivač.

“Pukijev” trener Narcis Kalajdžić ističe da se bh. bokser dugo pripremao za borbu protiv Prašovića i da je spreman za naredni izazov.

– Pripreme, iako teške i zahtjevne, protekle su odlično i jako smo zadovoljni. Puki je odgovorio na sve izazove, odlično se osjeća. Precizirali smo taktiku koju ćemo koristiti protiv Prašovića i nadamo se novoj pobjedi – kazao je trener.

Puhalo je potpisao ugovor s menadžerskom agencijom MTK Global, koja zastupa velikana svjetskog boksa Tysona Furyja.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.