Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Italijani trijumfovali, Rajović postao balkanski prvak

biciklizam banja luka
Dvojac iz Italije Nikola Gafurini i Paolo Toto osvojili su prvo i drugo mjesto na na današnjoj drugoj etapi 11. Međunarodne biciklističke trke Beograd Banjaluka, javlja Anadolu Agency (AA).

Druga etapa vozila se od Teslića do Banjaluke, a njena završnica bilo je šest krugova koje su biciklisti vozili centrom grada. Trećeplasirani je bio Dušan Rajović, reprezentativac Srbije koji je postao i balkanski šampion, vozeći u ekipi Adria Mobile iz Slovenije.

“Ekipa je radila odlično imali smo par nezgoda i malo smo se izgubili ostao sam danas sam sa četiri Italijana i još par vozača, ali sam nekako se izborio”, kazao je on i dodao da se nada boljem plasmanu u sljedećim trkama.

On je bio i najbrži na prolaznim ciljevima u Derventi i Laktašima, te potvrdio da je trenutno najbolji biciklista Balkana.

Pobjednik današnje trke nije učestvovao u prvoj etapi koja se juče vozila od Beograda do Bijeljine koja je zbog hladnog vremena izuzetno izmorila vozače.

“Prezadovoljan sam ovom etapom, organizacija je bila sjajna, saobraćaj je bio dobro zatvoren nismo imali nikakvih problema, a moja ekipa je dobro radila što je rezultiralo prvim i drugim mjestom”, kazao je pobjednik kojem je trofej uručio gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić.

Biciklistička trka Beograd Banjaluka uvrštena je među 100 najboljih na svijetu, kao jedina druge kategorije. Direktor trke Vladimir Kuvalja, najavio je da će sljedeće godine ova trka postati prve kategorije zbog čega će u njoj učestvovati najbolji biciklisti današnjice iz cijelog svijeta. U 11. Međunarodnoj biciklističkoj trci Beograd – Banjaluka učestotvalo je oko 170 takmičara iz 20 zemalja.