Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ivana Španović u Banjaluci: Ne postoje preveliki snovi

20181015_2_32881392_38121214_Web

Na Gradskom stadionu u Banjaluci danas su sportisti atletskih klubova “Borac”, “Banjaluka”, “22. april” i “Prnjavor”, te fudbalskog kluba “Borac” dočekali Ivanu Španović, najbolju atletičarku iz Srbije, javlja Anadolija.

U obraćanju okupljenim mladim ateltičarima, Španović je istakla da je uglavnom zbog njih došla i da je zbog njihove motivacije ponijela svoju bronzanu medalju osvojenu na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru iako nema običaj da to radi.

“Ne postoje preveliki snovi, i sve je dostižno ukoliko volite ono što radite i ako ste okruženi ljudima koji vjeruju u vaše snove isto koliko i vi. Jedini način da uspijete u tome je da naporno radite, da se trudite i da učinite sve što možete da dođete do cilja, a ako ne dođete treba samo da budete srećni i ponosni na ono što ste dali i pružili”, rekla je Španović.

Objasnila je da joj je olimpijska medalja bila jedna od najvećih želja od sedme godine.

“Svi bi bili srećniji da je atletska manifestacija u pitanju i da ovdje nastupam, ali ću pomoći koliko mogu da do toga dođe u bližoj budućnosti”, rekla je Španović.

U obraćanju novinarima, ona je objasnila da osvojenu bronzanu medalju zove prvom jer smatra da je “sposobna da tu bronzanu medalju pozlati – možda već u Tokiju”.

“Suština svega je da šta god radimo volimo to što radimo i da damo sve od sebe da budemo što bolji u tome. Atletikom sam počela da se bavim sa sedam godina i pokazivala sam potencijal, ali mnogi su pokazivali potencijal i nisu iskazali to do kraja i nisu uspjeli da dostignu neki nivo pogotovo u seniorskoj konkurenciji. Svi uspjesi koje smo moj tim i ja napravili jesu veliki, ali ne mislim da sam dostigla svoj maksimum”, rekla je ona.

Nakon zvaničnog dijela dočeka atletičarke iz Srbije svi su iskoristili priliku da se fotografišu s njom, a najmlađi su strpljivo čekali na autogram.