Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Podnio ostavku

Ivica Obrvan više nije selektor bh. rukometaša

ivica-obrvan-aa

Reprezentaciju BiH 16. marta čeka gostovanje kod Grčke u prvoj utakmici baraža za Svjetsko prvenstvo, a tri dana kasnije zakazan je revanš u Tuzli

Ivica Obrvan odstupio je s mjesta selektora rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Hrvatski stručnjak koji je vodio Zmajeve na Evropskom prvenstvu u pismu koje je objavilo Oslobođenje obavijestio je Rukometni savez BiH da nastavak saradnje nije moguć.

– Poštovani, želim Vas ovim putem informirati da sam odlučio da nastavak saradnje sa RSBiH više nije moguć, kako zbog činjenice da ne ispunjavate svoje obaveze, ali i posebno nakon medijskih istupa proteklih dana od predsjednika RSBiH Umičevića (Marinko, op. a.). O tome će službeno vodstvo saveza kontaktirati moj advokat.

– Želio bih zahvaliti navijačima na podršci, igračima na sjajnoj saradnji koju smo imali u proteklih godinu dana. Siguran sam da će nastaviti tamo gdje smo zajedno stali i nakon što smo izborili EP u Mađarskoj i Slovačkoj, uspješno završiti baraže za naredno Svjetsko prvenstvo. Također, zahvaljujem cijelom stručnom timu koji je radio zajedno sa mnom i davao cijelog sebe za dobro reprezentacije – stoji u Obrvanovom pismu.

Reprezentaciju BiH 16. marta čeka gostovanje kod Grčke u prvoj utakmici baraža za Svjetsko prvenstvo, a tri dana kasnije zakazan je revanš u Tuzli.

Okupljanje bh. tima planirano je za nedjelju (13. mart).