Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

vitez od viteza

Iz Viteza je krenuo sa 150 eura, a sada je zvijezda

soldic (1)

Poljaci ga obožavaju, kada se bori protiv njihovih predstavnika, što će biti slučaj i sutra, većina njih navija za Soldića

Pred najboljih hrvatskim MMA borcem Robertom Soldićem još je jedan izazov u karijeri. U poljskom Sopotu ga čeka Krystian Kaszubowski u KSW organizaciji, najjačoj u Evropi, piše Index.hr. Borba je na rasporedu sutra oko 21 sat (uz direktan prenos na RTL-u).

Ko je Roberto Soldić?

Soldić je rodom iz Viteza, grada u BiH, ima 24 godine, a s MMA-om se ozbiljno počeo baviti s 20 godina kada je iz BiH stigao u Njemačku.

FOTO: Instagram/soldicmma

“Roberto je ovdje došao s dvije borbe i 150 eura u džepu. Nije imao niti osiguran smještaj za prespavati. Tako je prve mjesece spavao u našoj staroj dvorani. Njegova priča je nevjeroVatna”, rekao je Ivan Dijaković, njegov trener i menadžer za Bild.

Hrvatski borac je ogromna zvijezda u Poljskoj. Poljaci ga obožavaju, kada se bori protiv njihovih predstavnika, što će biti slučaj i sutra, većina njih navija za Soldića kojem svi predviđaju veliku karijeru, a jednog dana bi mogao doći i na vrh velikog UFC-a.

Soldić je u dosadašnjim intervjuima oduševio skromnošću i mirnoćom, no kad uđe u ring, onda pokaže o kakvom se borcu radi. Veliki je talent i pravi nasljednik legendarnog Mirka Filipovića. Dovoljno je upisati njegovo ime na YouTubeu i vidjeti kakva je on zapravo “zvijer” od borca.

Nadimak mu je Robo Cop i Vitez iz Viteza

FOTO: Instagram/soldicmma

Soldić više voli prvi nadimak Robo Cop koji je nastao gledajući borbe Cro Copa. Roberto je više puta istakao da mu je Filipović uzor u karijeri i da bi jednog dana htio biti kao on, a trenutno je na pravom putu. Sutra brani titulu protiv neporaženog Poljaka koji do sada ima svih sedam pobjeda.

MMA je u Poljskoj najpopularniji sport, popularniji čak i od nogometa u kojem Poljska ima vrlo dobru reprezentaciju, a da je Soldić Poljak, vjerovatno bi bio veća zvijezda i od Lewandowskog. Pogledajte najavu za Soldićev meč…