potvrđeno

Zbog otmice uhapšen sin legendarnog Mirze Delibašića!

dario delibasic (1)

On je uhapšen prema nalogu Tužilaštva KS i nalazi se trenutno na kriminalističkoj obradi u MUP-a KS

Pripadnici MUP-a KS uhapsili su danas Darija Delibašića, sina legendarnog košarkaša Mirze Delibašića, zbog sumnje da je 20. aprila učestvovao u otmici Turčina Tamera Kilerdžija, jednog od vlasnika nargila bara “Mahala” u Sarajevu.

Kako je Feni kazala glasnogovornica Tužilaštva KS Azra Bavčić, osumnjičeni će nakon kriminalističke obrade u MUP-u KS, gdje se trenutno nalazi, u zakonskom roku od 24 sata biti predan u nadležnost Kantonalnog tužilaštva na daljnje postupanje.

Podsjećamo, grupa razbojnika naoružana automatskim puškama i pištoljima koja je presrela i otela 25-godišnjeg Turčina prije dvije sedmice u naselju Pejton na Ilidži, tražila je za njegovu slobodu pola miliona eura (milion maraka).

Podsjećamo, T. K. je više osoba u tri automobila, od kojih je jedno Touareg, presrelo i okružilo dok se vozio u crnom Golfu 6. Uz prijetnju puškom i pištoljem, izbacili su ga iz vozila, svezali i stavili kapu fantomku na glavu, te ga odvezli na nepoznatu lokaciju, da bi ga sutradan ostavili u sarajevskom naselju Otoka.

O tome da se razbojništvo dogodilo MUP KS je informirao javnost, uz navode da je ukraden Golf 6 i da rade na rasvjetljavanju ovog slučaja. Turčin kojem je otet Golf prvo je pljačku prijavio SIPA-i, a kasnije je MUP KS preuzeo cijeli slučaj.

Njega su razbojnici cijelu noć držali zarobljenog i prijetili mu smrću ako ne donese novac, ali je on sve prijavio policiji.

Delibašić je privođen i ranije u vezi istog slučaja, ali nije bilo zakonskog osnova za njegovo zadržavanje, pa je pušten.

Nakon informacije da je uhapšen Dario Delibašić, sin legendarnog košarkaša Mirze Delibašića, njegova pomajka Slavica Delibašić je za Avaz.ba kratko kazala:

– U šoku sam. Ne znam ništa i nemam komentara. I ja sam sada saznala.