Izazivač Vitalija Klička izrešetan dok je čekao kebab (FOTO)

Manuel Charr

Njemački bokser sirijskog porijekla u teškoj kategoriji Manuel Charr (30) upucan je vatrenim oružjem u ranojutarnjim satima utorka u njemačkom gradu Essenu, prenose njemački mediji.

Njemački mediji pišu kako su detalji cijelog incidenta malo nejasni, ali čini se da Charr, srećom, nije pretrpio povrede opasne po život.

Navodi se kako je poznati bokser navečer bio s prijateljima u jednom baru, nakon čega je svratio u restoran po kebab. Tamo se sukobio s nekoliko muškaraca, a jedan odnjih potegnuo je pištolj i upusao je Charra. On je hitno prebačen u bolnicu gdje je i operiran, a posljednje informacije kazuju kako mu je stanje stabilno i da nije u životnoj opasnosti.

Prema izjavama svjedoka muškarac koji je upucao Charra pobjegao je nakon pucnjave u pratnji svog društva s automobilom, a policija za njima traga.

Charr je tokom karijere odradio ukupno 32 borbe, a pritom je upisao 28 pobjeda i 4 poraza. Prije tri godine Charr je izazvao Vitalija Klička u borbi za WBC naslov u Moskvi, ali je poražen nokautom u četvrtoj rundi.

U posljednje tri borbe Charr je pretrpio dva poraza od malo poznatih Mairisa Briedisa i Johanna Duhaupasa.