Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
Ostali sportovi

„Izgubi ovaj set i dobit ćeš 5.000 eura“

29/09/2015

Ugledni španski mediji pišu da sportu, posebno tenisu, prijeti nova mafija koja zarađuje na klađenju na mečeve posredstvom interneta.

List „Marca“ u današnjem izdanju tvrdi da je sve češća pojava da teniseri, njihovi treneri ili klubovi dobijaju prijeteće poruke od mafije koja na internetu organizira klađenje na teniske mečeve.

Pomenuti list piše da se u teniskoj javnosti, pa čak i na tribinama terena, sve češće može čuti ucjena „izgubi ovaj set i dobit ćeš 5.000 eura“, te navodi da je u proteklom periodu zabilježen niz prijetnji smrću na nekim ženskim teniskim turnirima.

Izvori španskog lista tvrde da kladioničari i lično prisustvuju teniskim turnirima i pokušavaju „kupiti“ mečeve kako bi došli do zarade.

U Španiji je pokrenuto nekoliko istraga o navodima o namještanju rezultata teniskih mečeva, a posljednji takav slučaj je turnir „Future 10.000“ koji je od 14. do 20. septembra igran u Ciudad de la Raqueti, a predmet istrage je kladioničarski listić sa dobitkom od 80.000 eura.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.