Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

mostar

Tučnjava navijača na finalu doigravanja za prvaka BiH u futsalu, Radnik izjednačio

staklograd bijeljina futsal
FOTO: Hercegovina.info
Detalj sa utakmice u Mostaru

Kako bi smirili situaciju, suci su donijeli odluku da prekinu susret

Futsaleri Radnika iz Bijeljine pobijedili su u Mostaru domaću momčad Mostar Stari grad Staklorad rezultatom 4:1 te su tako izjednačili rezultat u finalnoj seriji doigravanja za prvaka BiH na 1:1.

Finalna serija igra se na tri pobjede, a sljedeća utakmica na programu je u subotu u Bijeljeni.

Utakmicu u Mostaru obilježio je incident u 37. minuti zbog čega je utakmica bila prekinuta. U tim trenucima je u dvoranu ušlo 20-ak navijača, svi obučeni u crne dukserice, i napali gostujuće navijače kojih je oko desetak doputovalo iz Bijeljine. U općem metežu je korišten i suzavac.

Kako bi smirili situaciju, suci su donijeli odluku da prekinu susret.

Nakon što su tribine ispražnjene, utakmica je nastavljena.

U incidentu nije bilo ozlijeđenih osoba, a za sada nije poznato ima li uhapšenih.

Oglasio se ovim povodom i MUP HNK.

“U 20:50 sati patrola policije PS Mostar Centar koja se nalazila na obezbjeđenju utakmice u malom fudbalu u dvorani USRC “Midhat Hujdur Hujka“ između FC Mostar Stari Grad i KMF Radnik MD Shop Bijeljina je zatražila pojačanje zbog naknadnog upada u dvoranu oko dvadesetak mlađih muških lica, odjevenih u crne dukseve sa kapuljačama preko glave a koji su fizički napali gostujućeg napadača i upotrijebili suzavac.”

“Pripadnici policije su razdvojili učesnike u narušavanju javnog reda i mira i poduzeli sve potrebne mjere i radnje”, piše u objavi MUP HNK.