Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Izrečena najveća kazna u istoriji MMA

nick-diaz-anderson-silva-mma-ufc-183

Sportska komisija Nevade suspendovala je Nicka Diaza na pet godina zbog pada na doping testu nakon UFC-a 183 i borbe s Andersonom Silvom.

Nick Diaz i Anderson Silva borili su se u januaru na UFC-u 183, ali obojica su pali na doping testu. Silva je zaradio kaznu od dvije godine i 380.000 dolara jer je bio pozitivan na anaboličke supstance drostanolane i androsterone.

Diaz je prošao puno gore, a bio je pozitivan na marihuanu te bi kazna od pet godina za ovog 32-godišnjeg borca mogla značiti kraj karijere. Diaz je kažnjen i oduzimanjem 30 posto zarade od meča odnosno 150.000 dolara.

Sportska komisija je u obrazloženju navela da je razlog ovako visoke kazne činjenica da mu je ovo već treći takav prekršaj. Jedan od članova komisije, Pat Lundvall, predložio je doživotnu zabranu za Diaza jer je bio vrlo ljut nakon što je borac odbio svjedočiti.

Diaz je tako dobio najtežu kaznu u istoriji MMA-a. Njegovi advokati najavili su da će se svim legalnim oružjima boriti za ublažavanje kazne.

“Vrlo sam ljut. Kao prvo ovaj sport, ova komisija i svi ostali su učinili sve da me drže podalje od vrha kojem pripadama. Radili su sve što mogu da me spriječe da dokažem da sam najbolji borac na svijetu što i jesam”, izjavio je Nick Diaz.