Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

James predvodio Cleveland do izjednačenja u seriji protiv Indiane

james

Košarkaši Cleveland Cavaliersa i Utah jazza izjednačili su u serijama prvog kruga playoffa NBA lige protiv Indiana Pacersa i Oklahoma City Thundera, dok su Houston Rocketsi protiv Minnesota Timberwolvesa poveli s 2:0.

Cleveland je sinoć u drugom domaćem susretu na krilima LeBrona Jamesa slavio sa 100:97, te došao do izjednačenja u seriji koja seli u Indianu.

Indiana je mogla doći do produžetka, ali Victor Oladipo je promašio trojku za izjednačenje u posljednjim sekundama meča.

James je ubacio 46 poena uz 12 skokova, a Kevin Love je postigao 15 poena, međutim centar Clevelanda je povrijedio ruku, istu koje je slomio u ovoj sezoni. Ako je u pitanju ozbiljna povreda, neigranje Lova bi moglo značajno uticati na učinak Clevelanda u playoffu.

U timu Indiane Oladipo je postigao 22, a Miles Turner 18 poena.

Naredna utakmica će biti odigrana u petak u Indianapolisu.

Novajlija Donovan Mitchell predvodio je Utah Jazz do prve pobjede protiv Oklahoma City Thundera. Jazz je dobio sa 102:95, a Mitchell je 13 od ukupno 28 poena postigao u posljednjoj četvrtini utakmice.

Derrick Favors je postigao 20 poena i 16 skokova, a Ricky Rubio, kojem je to bila prva pobjeda u playoffu tokom sedmogodišnje NBA karijere, upisao je 22 poena, sedam skokova i devet asistencija.

U timu Thundera koji je imao veoma lošu šutersku večer, Russell Westbrook je imao učinak od 19 poena, devet skokova i 13 asistencija, Paul George je dodao 18 a Carmelo Anthony 17 poena.

Nakon što su se u prvoj utakmici namučili da dođu do pobjede, Houston Rocketsi sinoć su deklasirali Minnesota Timberwolvese sa 102:82.

Istaknuo se Chris Paul s 27 poena, a Gerald Green je nakon ulaska s klupe ubacio 21 poen. Najbolji strijelac Rocketsa Hames Harden, koji je u prvom meču s 44 poena predvodio svoj tim do pobjede, sinoć je ubacio samo 12 poena.

Jedini raspoložen igrač u timu Minnesote bio je Srbijanac Nemanja Bjelica sa 16 poena. Podbacili su redom svi nosioci igre Timberwolvesa, Karl – Anthony Towns s pet poena, Jimmy Butler s 11, te Andrew Wiggins s 13 poena.

nba