Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
BiH

Štrajk upozorenja Sindikata Međunarodne zračne luke Mostar

19/04/2018

Sindikat Međunarodne zračne luke Mostar najavio je jednosatni štrajk upozorenja koji će se održati u petak, 20. aprila, od 10 do 11 sati.

Iz spomenutog sindikata priopćeno je kako su se na štrajk upozorenja odlučili zbog nepoštovanje odredbi Zakona o radu, odnosno neplaćanja noćnog rada, rada vikendom i blagdanima te prekovremenog rada.

Sindikalisti, također, navode kako rukovodstvo Zračne luke odbija otvoriti pregovora o novom kolektivnom ugovoru te krši prava iz radnog odnosa koja se tiču radnog vremena, platnih lista i visine satnice.

Sindikat Međunarodne zračna luka Mostar traži vraćanje dijela plaće, donošenje i usvajanje sistematizacije radnih mjesta, početak pregovora o kolektivnom ugovoru i potpisivanje istog, plaćanje vremena pripravnosti te da se naknade ne isplaćuje u gotovini.

“Ukoliko se naši zahtjevi ne ispune bit ćemo primorani stupiti u generalni štrajk do ispunjenja zahtjeva”, poručili su iz Sindikata Međunarodne zračne luke Mostar.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.